Robotzsaru az Erzsébethelyi Általános Iskolában

Nem mindennapi vendéget fogadtak az alsó tagozatos diákok az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai tagintézményében. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság robot kollégája oktatta a gyerekeket a közlekedési szabályokra.

Rendkívüli előadást tartott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai tagintézményében. A vendégelőadó nem volt más, mint egy robot, aki az alsó tagozatos iskolásokat a baleset megelőzésére, valamint a szabályos közlekedésre tanította.

A robot egy telefonos applikáció segítségével kapja a parancsokat, mint például a forgalomirányítási karjelzések bemutatását, de emellett elmondja a kerékpár kötelező felszereléseit és elmagyarázza az elsőbbségadás szabályait is.

A rendőrség hosszú ideje foglalkozik a fiatalok közlekedésének biztonságosabbá tételével, azonban úgy gondolják, hogy akkor van értelme az előadásoknak, ha a gyerekek még az előadások után is erről beszélnek, így jobban megjegyezhetőbbek számukra a tanultak. Ehhez nagy segítséget nyújtanak az efféle újítások. De mi a véleménye a gyerekeknek a rendkívüli előadásokról, a vendégelőadóról és miket tanultak?

A megkérdezett gyerekek szerint nagyon érdekes és hasznos volt az előadás, többségük kedvence azonban a robot tánc volt.

GallériaVideó

Új hozzászólás