Új kerékpárutak épülnek Békéscsabán

Az elkövetkezendő két évben több mint 40 kilométernyi kerékpárút épül majd Békéscsabán. A forrást ehhez két program, a Modern Városok és a Településfejlesztési Operatív Program biztosítja.

A megyeszékhelyen jelenleg 55 kilométer kerékpárút könnyíti meg a biciklivel közlekedők mindennapjai. Ez a szám 2020-ig 40 kilométerrel nő a kormány által finanszírozott Modern Városok és az Európai Unió által biztosított Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból. Az új utak mellett 10 kilométernyi kerékpárutat fel is újítnak a beruházások során.

A Kerékpárosbarát település titulust már korábban megkapta a város, amit csak megerősít a mostani útépítés és felújítás. Békéscsabán sokan járnak biciklivel, ami nem csak környezetvédelmi-, hanem egységügyi szempontokból is kiemelkedően fontos. Ahhoz pedig, hogy a kerékpárosok biztonságosan közlekedhessenek, elengedhetetlenek a megfelelő minőségű bicikli utak.

A munkálatok négy útszakaszon már el is kezdődtek, ahol várhatóan néhány hónapon belül már kiváló körülmények között tekerhetnek majd a csabaiak.

 

GallériaVideó

Új hozzászólás