Hírek

Vigyázzanak a tömegben a táskájukra, személyes dolgaikra!

2017-10-20, péntek

Bűnmegelőzési tanácsokat adtak a rendőrök Békéscsabán, a Csabai Kolbászfesztiválra érkezőknek.

Békés megyében történt

2017-10-20, péntek
illusztráció

Baleset Mezőberényben, elfogás Lőkösházán, Gyulán és Békéscsabán.

Mezőberényben, az Oltványkert utcában 2017. október 19-én, 15 óra 30 perc körül egy személygépkocsi kerékpárossal ütközött, a kerékpáros elesett és könnyű sérülést szenvedett.

A lőkösházi vasúti határátkelőhelyen 2017. október 19-én elfogtak a rendőrök egy budapesti férfit.  A 46 éves B. Sándor vonattal Romániába akart utazni. Ellenőrzésekor a határrendészek megállapították, hogy a Fővárosi Törvényszék elfogatóparancsot adott ki ellene, mert nem kezdte meg a szabadságvesztése letöltését. A férfit előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra és bűnügyi őrizetbe vették.

A Gyulai Rendőrkapitányság 2017. október 19-én szabálysértési őrizetbe vett egy kétegyházi férfit és egy gyulai nőt. Mindketten egy mezőgazdasági területről loptak, ezért a rendőrkapitányság munkatársai tulajdon elleni szabálysértés miatt három napon belül bíróság elé állíthatják őket.

3. Alföld Kupa

2017-10-20, péntek

A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület harmadik alkalommal rendezte meg az Alföld kupát Békéscsabán. A versenyen kétfajta ágazatban mérhették össze tudásukat mind a kutyák, mind pedig gazdáik.

A versenyszámoknál a kutyának és gazdájának arra kellett figyelnie, hogy pontosan és jó hangulatban mutassák be a gyakorlatot. Nem szabad, hogy a kutya kényszerből végezze el a feladatokat. Gyakorlatilag minél látványosabb, minél nagyobb összhang van a vezető és a kutya között és minél pontosabban hajtják végre a gyakorlatot, annál nagyobb pontszámot kapnak. Az egyik versenyszám az IPO szint volt, melyen a munkakutyák mutathatták meg magukat.

A másik szint a BH kísérő kutya vizsga volt. Sipka Anita Kety nevű kutyájával indult el ezen a versenyen. Kety 8 hetes kora óta ezeket a gyakorlatokat tanulja, de azért egy-két dologban még fejlődnie kell neki és gazdájának is.

Oldalak