Hírek

Küldöttgyűlést tartott a Magyar Autóklub Dél-Alföldi Regionális Szervezete

2017-12-15, péntek

Küldöttgyűlést tartott a Magyar Autóklub Dél-Alföldi Regionális Szervezete. Az értekezlet során áttekintették, hogy a szervezet milyen munkát végzett ebben az évben, illetve, hogy milyen terveik vannak a 2018-as évre.

A 2017-es évben a régiónak több rendezvénye is volt. Köztük vetélkedők, közterületi rendezvények és baleset-megelőzési programok is szerepeltek, hiszen nagyon fontos, hogyha valaki útnak indul, akkor az biztonságban meg is érkezzen a célhoz. Az út során a gépkocsival történhetnek kisebb-nagyobb problémák, melyek elkerüléséhez és kiküszöböléséhez nyújt segítséget a Magyar Autóklub.

A küldöttgyűlés során szó volt még arról is, hogy a hideg idő bekövetkeztével az emberek mire figyeljenek oda, amikor gépkocsival indulnak útnak. Nagyon fontos, hogy a gépjárművek felkészítve legyenek a téli üzemre. Az autón legyen téli gumi, valamint rendelkezzen olyan ablakmosó folyadékkal és fagyállóval, ami nem fagy be a hideg időben. Nagyon fontos tehát, hogy az emberek felkészülten induljanak neki a hosszú útnak.

2018. június 2-án és 3-án rendezik meg a 21 éves Nemzetközi Szupermaratont

2017-12-15, péntek

2018. június 2-án és 3-án rendezik meg a 21 éves Nemzetközi Szupermaratont. A futók mellett kerékpárosokat és görkorisokat is várnak a Békéscsaba- Arad- Békéscsaba távra.

Minden évben számos csapat és egyre több kerékpáros és görkoris, valamint egyéni versenyzők vágnak neki a 2 napos megmérettetésnek. A kerékpárosok számát már limitálták a szervezők a jövő évi Szupermaratonra, hiszen már 1000 fölött van a jelentkezők száma.

Az első 20 helyezett kerékpáros serleget és ajándékot kap. 2014-től már chipes időméréssel minden résztvevő eredményét mérik és közzéteszik, valamint jegyzőkönyvezik a szervezők. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem egy verseny, viszont a résztvevők felkészülten és lelkesen vágnak neki a mezőny a 2x100 km-es távjának. A már 21 esztendős Nemzetközi Szupermaraton a városok közötti kapcsolatot is segít ápolni.

Támogatásban részesül hat Békés Megyei település

2017-12-15, péntek

Több, mint 270 millió forintos forrást nyert hat Békés Megyei település az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán. A pályázati pénzt különböző képzésekre és egyéb humán szolgáltatásokra fordítják majd.

Öt település közösen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériumának EFOP pályázatára. A konzorciumban Telekgerendás, Csabaszabadi, Csorvás, Kétsoprony vesz részt Gerendás vezetésével. Az előző 5 településtől függetlenül Újkígyós városa is nyert pályázati forrást, összesen több mint 22 millió forintot.

A pályázat legfőbb célja a társadalmi felzárkóztatás annak érdekében, hogy a területi különbségeket csökkentsék, illetve, hogy a települések lakossága minél könnyebben hozzáférhessen a különböző közszolgáltatásokhoz. Az is nagyon fontos része a források minőségi felhasználásának, hogy a munkanélküliek számára olyan képzéseket indítsanak, hogy azzal javuljon a munkába állásuk lehetősége.

Oldalak