Hírek

Közös Márton napi felvonulást szervezett a Békéscsabai Tündérkert Óvoda mindkét jaminai tagóvodája

2019-11-15, péntek

Közös Márton napi felvonulást szervezett a Békéscsabai Tündérkert Óvoda mindkét jaminai tagóvodája. A gyerekek egész nap libás dalokat és mondókákat tanultak, lámpásokat készítettek és a szülőkkel együtt teljesen átszellemülten várták az estét.

Libás daloktól és mondókáktól volt hangos az udvar, és a jellegzetes libazsíros kenyér sem hiányzott az asztalról a Békéscsabai Tündérkert Óvodában, ahol első alkalommal szervezetek Márton-napi felvonulást.

A Márton-napra való készülődés már előző héten megkezdődött az óvodában, amibe a szülők is örömmel bekapcsolódtak.

Miután a gyerekek és a szülők felsorakoztak az udvaron, a két tagóvodában egyszerre vette kezdetét a felvonulás. Ezt követően a két csoport a Rózsa utcai kereszteződésnél találkozott, ahonnan immár együtt folytatták útjukat.

Civil Tudomány

2019-11-15, péntek

Civil Tudomány címmel rendezett konferenciát a Civil Szervezetek Szövetsége, a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Gál Ferenc Főiskola, az intézmény békéscsabai Gazdasági Karán.

Civil tudomány elnevezésű konferenciát rendezett a fennállásának 20 éves jubileumát ünneplő Civil Szervezetek Szövetsége, a Gál Ferenc Főiskolával és a Békés Megyei Kormányhivatallal karöltve. Az eseményt a főiskola gazdasági karán rendezték meg, a tudomány, állam, egyház, civilek kölcsönhatásait, együttműködését, közjó szolgálatában végzett munkáját vizsgálták meg. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, hogy a tudomány és a civil világ kiegészíti, erősíti egymást.

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott Takács Árpád elmondta, hogy a családok mellett a társadalom alapját a civilek alkotják.

Segítségre szoruló, hontalan cicák megmentésével foglalkozik a Catlantis Macskamentő Egyesület

2019-11-15, péntek

Segítségre szoruló, hontalan cicák megmentésével foglalkozik a Catlantis Macskamentő Egyesület. Ők is ideiglenes befogadók, így a hozzájuk kerülő cicák gyógyítása és egyéb orvosi kezelése után, gazdit keresnek nekik.

A Catlantis Macskamentő Egyesületet bár csak 2017. decemberében jegyezték be hivatalosan, de a két oszlopos tag Duna Anikó és Schneider Viktória már hosszú évek óta foglalkozik cica mentéssel, lassan 18 éve. Az egyesület fő célja, kidobott, beteg vagy sérült macskák mentése, befogadása, felnevelése és gondozása, majd később a megfelelő gazdához juttatása.Több városban is tiltják a kóbor macskák etetését.

Ideiglenes befogadó rendszerrel dolgozva jelenleg saját otthonaikba viszik a mentett cicákat, és, hogy mik a jó befogadó ismérvei azt több szempontból lehet megvizsgálni.

Oldalak