Hírek

Tájékoztató a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság ár- és belvízvédelmi helyzetéről

2018-03-21, szerda

Tájékoztató a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság ár- és belvízvédelmi helyzetéről:

Hidrometeorológia – hidrológia

Az elmúlt 24 órában a Körösök vízgyűjtőjében jelentéktelen (0-3 mm) közötti csapadék hullott, a kisebb mennyiséget a vízgyűjtő síkvidéki területein mérték. A hegyvidékivízgyűjtőben Biharfüreden a hóvastagság gyakorlatilag változatlan, a tegnapi 52 cm-es jelentett érték ma reggelre 53 cm-re változott. A folyókon román területen ma reggelre mindenütt apadó tendenciák érvényesülnek. Készültségi szint fölötti vízállás egyedül a Berettyón van Szalárdnál, ahol a ma reggeli vízállás 36 cm-rel haladja meg a készültségi szint értékét. Magyar területen a Fekete- és
Fehér-Körös alsó szakaszának tetőzése a ma reggeli órákban megkezdődött, lejjebb -jellemzően óránként 1 cm-es áradási ütem mellett - még emelkedők a vízállások.

Megyei Kick-boksz Diákbajnokság Békéscsabán

2018-03-21, szerda

Békéscsabán, az Erzsébethelyi Általános Iskola sportcsarnokában került megrendezésre a 2018 évi Békés megyei kick-box Diákbajnokság.

A verseny nem csak a megyei diákbajnokicímek eldöntésére szolgált, hanem főpróbát jelentett az egy hét múlva szintén Békéscsabán megrendezésre kerülő Kick-box Diákbajnokság Országos Döntőjére. A versenyre Hajdú-Bihar és Csongrád megyéből is érkeztek versenyzők , hiszen a verseny nyílt volt.

Az ünnepélyes megnyitókor Kucseráné Szabó Mária , az Erzsébethelyi Általános Iskola igazgatója üdvözölte a megjelenteket, jelezve azt hogy az iskolában nagy számban találhatók eredményes kick-boksz versenyzők, akiket az iskola testnevelő tanára, Debreczeni Dezső mester oktat nagy odafigyeléssel.

Kick-box Diákbajnokságának Országos Döntője

2018-03-21, szerda
illusztráció

Csakúgy, mint az utóbbi években, a magyarországi kick-boksz utánpótlás egyik fellegvárában, Békéscsabán rendezik meg a Magyar Kick-boksz Diákbajnokságának Országos Döntőjét.

A Kick-box Diákbajnokság döntője a Magyar Kick-boksz Szövetség legrangosabb olyan versenye, ahol a versenyzők oktatási intézményüket is képviselik. A verseny egyben ranglista pontszerző,válogató verseny is az ősszel Olaszországban, Jesolo-banmegrendezésre kerülő WAKO Kadet és Junior Kick-box Világbajnokságra. Számos aktuális korosztályos Világ- és Európa-bajnok, ezüst és bronzérmes csap össze hat küzdőtéren, jó szórakozást, szép sportélményt nyújtva a nézőknek.

Természetesen az egy héttelkorábban megrendezett Békés megyei Kick-boksz diákbajnokság sokversenyzője is küzdőtérre lép.

A verseny ideje: 2018.03.25 (vasárnap) 10.30 p.

Helye: Békéscsaba, Evangélikus Gimnázium Sportcsarnoka (Békéscsaba, Luther u. 1 sz.)

Oldalak