Hírek

Tenisz Napközi

2019-08-02, péntek

A nyári időszak a legtöbb gyerek számára a nyári táborokról szól. Hazánkban, azon belül Békés megyében is számos tábor várja a gyerekeket. Stábunk most a Tenisz Napközibe látogatott el.

10 éve annak, hogy a tenisz napközis tábor elindult Békéscsabán. A foglalkoztatás fő programja természetesen a teniszezés, a tenisz oktatás, de emellett strandolás is várja a gyerekeket. A tábornak emellett komoly utánpótlás építő célja is van.

A táborok során fiatal tehetségeket is felfedeznek. Hankó Bálint elmondta azt is, hogy a 14-16 éves korosztály igen erős, valamint van egy vidék-bajnok csapatuk is és náluk játszik Mokán István Damján, aki az úgynevezett „play & stay” országos bajnokságon első helyezést ért el.

A nyári szezonra összesen 6 turnust szerveztek, augusztusban még egy tenisz napközi várja majd a lelkes gyerekeket.

Néptánc tábor

2019-08-02, péntek

Ötnapos néptánc tábort szervezett a Belencéres Néptáncegyüttes és a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális Központ. A táborban a gyermekek Békés megyei néptáncokkal és népi gyermekjátékokkal ismerkednek meg.

A Belencéres Néptáncegyüttes és a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális Központ már hosszú évek óta szervezi meg népszerű nyári néptánctáborát, melynek fő iránya, hogy a különböző foglalkozások a hagyományőrzés jegyében valósulnak meg.

A táborban résztvevő 6 és 13 év közötti gyerekek egy részét többnyire helyi és környékbeli fiatalok alkotják, de vannak köztük olyanok is, akik messzebbről, sőt külföldről érkeztek és már nem először térnek vissza a táborba.

A gyermekek az 5 nap alatt néptánc-pedagógusokkal sajátítják el a lépéseket, de a tánc mellett különböző foglalkozásokon is részt vesznek a Békés-dánfoki Üdülőközpontban.

A fiatalok az öt nap alatt tanultakról, az elsajátított lépésekről és táncokról a táborzáró eseményen adnak majd számot.

Nyaralás

2019-08-02, péntek

Már javában tart a nyár, mellyel együtt jár az is, hogy ilyenkor sokan elutaznak, hogy kipihenjék a mindennapi fáradalmakat és egy kis időt együtt töltsenek családjaikkal, barátaikkal. Utánajártunk, hogy idén melyek a legkedveltebb utazási célok.

A nyaralni indulók körében a belföldi látnivalók mellett, idén is népszerű úti célnak örvendenek a külföldi országok, tengerpartok, így sokan már konkrét tervekkel, igényekkel fordulnak az utazási irodákhoz, vagy szervezik meg vakációjukat. Stábunk egy utazási irodától megtudta, hogy ilyenkor a pihenni vágyók hogyan kalkulálnak a kirándulás költségeivel, és melyek a legnépszerűbb úti célok, illetve utazási formák.

Az utasok körében közkedvelt úti cél Görögország, Olaszország és Horvátország mellett Törökország, Bulgária és a spanyol tengerpart is. Ilyenkor lehetőség van busszal, illetve repülővel utazni, amit egyéb lehetőségekkel, például kompátkeléssel és transzferrel lehet kombinálni.

Oldalak